Lennart Jensen Art

Lennart Jensen

 (född i Stockholm 1957)

UTSTÄLLNINGAR

"Lyrisk Abstraktion"

"Höstsalongen"

"Naturligtvis!"

"Bläckmålningar"

"Samlingsutställning"

Galleri Greger Stockholm 2018

Galleri Greger Stockholm 2018

Galleri Movitz Stockholm 2019

Galleri Greger Stockholm 2019

Kontoret Nybroviken 2019-2020

 

Jag har jobbat inom grafisk design i 35 år. Efter några år som anställd på reklam/designbyrå startade jag eget 1990. Mina idéer föll i god jord och 90- och 00-talen blev framgångsrika decennier i hundratals projekt för svenska och utländska företag. Några år in på 00-talet blev designen kompletterad med musikproduktion och 2006-2016 skrev jag musik för amerikansk film och TV.

Parallellt med designen har jag genom åren utvecklat mitt konstnärliga måleri som funnits med i bagaget sedan tidiga skolåren och är idag bekväm i de flesta tekniker. I början av 2017 bestämde jag mig för att lägga i en högre växel för konsten. Första projekt blev en serie bläckmålningar, vilket mynnade ut i två egna utställningar i Stockholm under 2018. På tredje separatutställningen "Naturligtvis!" i maj 2019  visade jag en samling lekfullt målade akrylverk med böljande tjocka linjer och klara färgfält där inspirationen hämtats från naturens mångfald av färg och form.

För min fjärde utställning "Bläckmålningar" i augusti 2019 var jag tillbaka till bläck igen med en samling motiv i gränslandet mellan abstrakt och figurativt. Koloriten var generellt något mer dämpad än tidigare. Fortsättning följer...

Just nu är jag med i en samlingsutställning på Kontoret Nybroviken i Stockholm. Hör av dig om du vill gå upp och titta. Jag och tretton andra konstnärer ställer ut.

till toppen

© 2020, Lennart Jensen