Lennart Jensen

 (född i Stockholm 1957)

UTSTÄLLNINGAR

"Lyrisk Abstraktion"

"Höstsalongen"

"Naturligtvis!"

"Bläckmålningar"

Samlingsutställning

Samlingsutställning

"Himlagrönt och jordnärablått"

Samlingsutställning

Galleri Greger Stockholm 2018

Galleri Greger Stockholm 2018

Galleri Movitz Stockholm 2019

Galleri Greger Stockholm 2019

Kontoret Nybroviken 2019-2020

Kontoret Frihamnen 2020

Galleri Greger Stockholm 2020

Kontoret Nybroviken 2020-2021

 

Jag är grafisk formgivare sedan 35 år. Efter några hektiska år på en reklambyrå startade jag eget 1990. Mina tjänster blev efterfrågade och 90/00-talen kom att bli två arbetsfyllda och framgångsrika decennier i hundratals projekt för både små och stora företag. I mitten av 00-talet kom musikproduktion att ingå i tjänstemenyn och 2006-2016 skrev jag även musik för amerikansk film och TV.

Parallellt med designen har jag utvecklat mitt tecknande och konstnärliga måleri som spirade redan i skolåren. Intresse och fallenhet ledde mig med tiden till designyrket och till egen verksamhet. Våren 2017 bestämde jag mig för att lägga i en högre växel för måleriet och att börja visa min konst offentligt. Första projekt blev en serie bläckmålningar vilket mynnade ut i två egna utställningar i Stockholm under 2018.  Våren 2019 var det dags igen under temat "Naturligtvis!" där jag växlat till akrylfärger i ett snirkligt formspråk inspirerat av naturens böljande former.  På hösten samma år var det bläck igen i en mix av abstrakt och figurativt. På utställningen "Himlagrönt och jordnärablått" i sept 2020 prövade jag gouachens möjligheter i både naturliga och urbana motiv.

 

Relativt snabb växling i val av färgmedier och tekniker över tid verkar vara min melodi även om jag inte planerar dra detta alltför långt.  Olika medier inspirerar till olika tekniker och uttrycket får landa där det vill med ett konstnärligt svängrum. Några skarpögda utställningsbesökare har påpekat att de kan se min formgivarbakgrund i många av mina motiv i de fall de har en distinkt finish. Tärningen är kastad och fortsättning följer...

till toppen

Lennart Jensen Art

© 2020, Lennart Jensen